במחקר אשר פורסם לאחרונה בכתב העת Obesity ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין היות אנשים "אנשי לילה" (Evening Type – ET) לבין דיווח על התנהגות של אכילה רגשית (emotional eating – EE). "אנשי לילה" הוגדרו בעזרת כלי הערכה סובייקטיביים (שאלון Morning-Evening Questionnaire) ואובייקטיביים (תזמון מלטונין - dim-light melatonin onset – DLMO).
עוד בעניין דומה
מחקר זה כלל 3,964 (מ-4 עוקבות – ONTIME ו-ONTIME-MT [ספרד], SHIFT [ארה"ב] ו-DICACEM [מקסיקו]). כלל הנבדקים עברו הערכה בעזרת שאלון Morning-Evening Questionnaire, שאלון אכילה רגשית (Emotional Eating Questionnaire) ובדיקה של הרגלי תזונה (בעזרת מעקבי תזונה או בעזרת שאלון תדירות אכילה [food-frequency questionnaire]). בקרב 162 נבדקים (תת-מדגם ONTIME-MT) בוצעה, בנוסף לכל זאת, הערכת DLMO המהווה את מדד הזהב הפיזיולוגי למחזור צירקאדיאני.
תוצאות המחקר הדגימו כי בקרב 3 מהעוקבות, ל"אנשי לילה" היה ציון EE גבוה יותר בהשוואה ל"אנשי בוקר" (P<0.02). אלו הראשונים הרכיבו את רוב אלו אשר הוגדרו כבעלי דפוס של אכילה רגשית (P<0.01). יתרה מזאת, בקרב אנשי ET דווח על יותר דיסאינהיביציה/ אכילת יתר וחשק עז לאוכל (P<0.05) ביחס למה שהתקבל מאלו אשר הוגדרו כ"אנשי בוקר". מטא-אנליזה הדגימה כי לאנשי ET ישנו קשר ל-EE הגבוה ב-1.52 נקודות מתוך ציון כולל של 30 (רווח בר-סמך 95%: 0.89-2.14). תוצאות בדיקת DLMO הראו כי התזמון המוקדם, הבינוני והמאוחר התחוללו בשעות 21:02, 22:12 ו-23:37. הסוג המאוחר ביותר היה בעל ציון EE הגבוה ביותר (P=0.043).
מתוצאות מחקר זה עולה כי "אנשי לילה" הינם בעלי סבירות גבוה להיות בעלי דפוסים של אכילה רגשית. תוצאות DLMO מדגימות, כי אלו אשר עם תזמון הפרשת המלטונין המאוחר ביותר הינם בעלי ציון האכילה הרגשית הגבוה ביותר.
מקור: